Menu

Concept en realisatie

Het concept voor de OneDay 24 komt voort uit een ontwikkeling die in Zuid Europa begonnen is. Eerder dan in het noorden van Europa ontstond rond de Italiaanse en Zwitserse meren vraag naar luxe, snel zeilende en comfortabele dagzeilers. Tot de doelgroep voor deze zeiljachten behoort de sportieve zeiler die solo wil toeren, maar ook met een sportieve bemanning bij harde wind wil knallen.

Ook in de noordelijke Europese landen is de vraag naar dit soort daysailers groeiende. Bijvoorbeeld bij echtparen die jarenlang op zee zeilden, hun zeiljacht verkochten en de focus verlegden naar het binnenwater. Maar wel met dezelfde performance en met hetzelfde ergonomische zitcomfort als ze op hun grote zeiljacht gewend waren. En jonge dynamische mensen, die naast hun drukke baan en sociale leven high-tech en sportief willen zeilen. Zonder de zorgen van een groot zeiljacht en zonder kostbare tijd en geld te verspillen aan onderhoud en beheerszaken.

Ottenhome Heeg realiseerde samen met het Award-winnende ontwerpbureau Sea Level in Muiden op basis van deze nieuwe markttrend de OneDay 24. Een boot die weliswaar niet voor ieders budget beschikbaar is, maar die voor de beoogde doelgroep zeker betaalbaar genoemd mag worden.
Bij ieder aspect van het ontwerp speelden twee zaken een doorslaggevende rol: ergonomie in zit- en bedieningscomfort en hoge zeilprestaties bij een betrekkelijk eenvoudige en daarom ook comfortabele bediening.

De OneDay 24 wordt door Ottenhome Heeg in eigen beheer gebouwd uit de beste materialen. Voor de uitrusting worden uitsluitend de meest gerenommeerde materialen en beslagdelen gebruikt. Ook voor rig en tuigage worden geen concessies gedaan aan de twee basiseisen: comfort voor de bemanning en hoogwaardige zeileigenschappen bij iedere windkracht.