Menu

Nieuwe dagzeiler van Ottenhome Heeg op Boot Düsseldorf: de OneDay 24!

Heeg (NL) – Ottenhome Heeg presenteert op Boot Düsseldorf (17-25 januari 2015) de nieuwe dagzeiler de OneDay 24. De door Adidas gesponsorde competitiezeiler voert Dynamics laminaatzeilen van Gaastra uit Heeg, met een maximum zeiloppervlak van maar liefst 47 m².

De 49.950 euro kostende Daysailer is een door prof-zeilers en technici geperfectioneerde high performance tour-racer. Het hele jaar is er bij Ottenhome Heeg aan gewerkt. Zelfs in december werden er nog testvaarten onder stormachtige omstandigheden gemaakt. Nu staat dit eerste volglas polyester open zeiljacht op Boot in Düsseldorf.

De tour-racer is 7.25 meter lang, 2.25 meter breed en heeft een diepgang van 1 of 1.50 meter, afhankelijk van de gekozen kiel (400 kg), in relatie tot het vaargebied. De top van de mast (Seldén) reikt tot 10.50 meter boven de waterlijn, wat betekend dat de OneDay 24 in Düsseldorf iets schuin, maar ogenschijnlijk in volle vaart in de 10 meter hoge hal 14 staat.

De ergonomische kuip is strak en groot. Maar liefst 6 personen kunnen er veilig sportief actief in zitten. Maar ook single handed is de OneDay 24 heel comfortabel te zeilen. Alle vallen, schoten en reven zijn te bedienen vanuit de kuip. de vallen worden gelockt met draaibare Spinlock stoppers. De stuurman hoeft tijdens het zeilen alleen de grootschoot te bedienen; de fok is van het zelfkerende type. De helmstok is uitgevoerd met een comfortabele, uitschuifbare Spinlockverlenger en voor maximale grip in de kuip zijn er teakhouten voetlijsten aangebracht.

De OneDay 24 kan uitgerust worden met twee verschillende typen motoren voor aanleggen en manoeuvreren: een Torqueedo buitenboordmotor (past in de boegkast met opberglade) of een ultraplat elektrisch aandrijfsysteem met klapschroef van Water World Electronics. Een gennaker van 30 m² is een prachtige accessoire voor deze boot. Kopers hebben voor het materiaal van de romp keuze uit vele kleuren.

Alles draait om snelheid

De OneDay is geen goedkope boot, want er is gekozen voor de beste materialen om hoge prestaties en indrukwekkende snelheden te kunnen halen, meldt directeur Jan IJben. Hij heeft hoge verwachtingen van Boot in Düsseldorf: “Dit is een boot voor veeleisende zeilers die kiezen voor Nederlandse topkennis op het gebied van zeilen en jachtbouw. Het is ook een antwoord op de roep van de markt om het zeilen spectaculairder te maken. Je hoeft er niet raar van op te kijken als je straks een kitesurfer aan het roer van de OneDay ziet.”

Ottenhome Heeg gaat de OneDay 24 ook inzetten voor sportieve business-events op de Friese Meren, zoals match racing. Ze beschikken daarvoor ook over speciale havenaccommodaties en over overnachtingsmogelijkheden in Heeg en Sneek.

Privé-zeilles in de OneDay 24 behoort ook tot de mogelijkheden, want Ottenhome Heeg heeft een eigen zeilschool, It Beaken. “Met de beschikbaarheid van deze nieuwe Daysailer is It Beaken nu de snelste zeilschool van Nederland.”

Benieuwd naar deze nieuwe Daysailer?

Kom bij ons langs op Boot in Düsseldorf: stand 14 D 11

Klik hier voor meer informatie over de OneDay 24