Menu

OneDay 24

De OneDay 24 is de gloednieuwe Daysailer van Ottenhome Heeg.
Comfort en hoge zeilprestaties zijn de basiseigenschappen van het ontwerp van deze tour-racer. De OneDay 24 is bedoeld voor zeilers die hoge eisen stellen aan zeileigenschappen en comfortabel een lange dag willen zeilen.

Ergonomisch ontwerp

Het ontwerp van de OneDay 24 is helemaal gericht op ergonomie. De brede en vlakke kuip maken het werk tijdens het zeilen licht en aangenaam. De hoge gangboorden en de optionele lange banken garanderen een goede zeilhouding, een comfortabele zit en daarom veel zeilplezier. Alle lijnen zijn te bedienen vanuit de kuip.
De OneDay 24 is geschikt voor een grote bemanning maar net zo goed voor een single-handed zeiler. Door de zelfkerende fok en de doordachte schootvoering is solo zeilen “piece of cake”. De bijzondere stabiliteit, vanuit het ‘Volvo Ocean’ ontwerp, garandeert veiligheid en controle onder werkelijk álle omstandigheden.

Snelheid

De OneDay 24 is ontworpen voor snelheid. De uitrusting en tuigage zijn volledig daarop geselecteerd.
Aan de modernste Selden mast, giek en toebehoren wordt een Gaastra Dynamics laminaat grootzeil (doorgelat) en fok gehesen. Hiermee worden de hoogste zeilprestaties gehaald. Het grootzeiloppervlak bedraagt 17 m², de keerfok is 9 m² groot. Een bijgeleverde gennaker voegt nog eens 30 m² extra zeiloppervlak toe.
Door het relatief hoge kielgewicht en het brede onderwaterschip is de stabiliteit zeer hoog. Het ontwerp van de romp is naar het voorbeeld van de moderne Volvo Ocean oceaanracers met een scherpe steven en een breed, vlak achterschip.
De OneDay 24 is voor sportieve zeilers uit te rusten met trapeze, maar kan in de standaard uitvoering net zo goed door een single handed zeiler gezeild worden.

Uitrusting

De uitrusting van de OneDay 24 is het beste van alles. De ontwerper heeft niets aan het toeval overgelaten. Voor het halen van de beste zeilperfomance én het meeste zeilcomfort volstaan ook alleen maar de beste materialen.
De volglas polyester romp van de OneDay 24 is uiterust met Selden mast, giek, op- en neerhouder en verdere hardware. De rolfok is van Furlex, type 50 FLX 50S en al het dekbeslag, blokken en de overloop is van Harken.
In de kuip kunnen twee lange, ergonomische langsbanken gemonteerd worden.
De torpedo van de kiel bestaat uit massief lood, de kielschacht is een holle roestvrijstalen constructie. Het zwaartepunt ligt door deze constructie zeer laag.
Het roer is van vol polyester op een roestvrijstalen as, voorzien van een gebogen helmstok met uitschuifbare Spinlock joystick.
De OneDay 24 kan uitgerust worden met een ingebouwde elektromotor met schroefas en klapschroef of met een aangehangen Torqeedo elektrische aanhangmotor.